Uudistuksia kahteen RG-kilpailuun

13.10.2013

Kultakellokilpailusta ja Expert Openista International Statuksen omaavia RG-kilpailuja.

Kaisajaosto on myöntänyt kahdelle RG-kilpailulle mahdollisuuden nostaa osallistumismaksu 50 euroon. Kyseisissä kilpailuissa palkitaan normaalien palkitsemisten lisäksi vähintään 6.-10. sijoille pelanneet pelaajat tavarapalkinnoin.

Ylimääräinen 10€ jaetaan seuraavasti.
5€/pelaaja suoraan palkintopottiin
5€/pelaaja järjestävälle salille/seuralle lisäpalkintojen hankkimiseen ja oheispalveluiden tuottamiseen.
(mahdolliset kuljetukset pelipaikkojen välillä, yms.)

Tällä kaudella kilpailut ovat:

Kaisa RG7 Kultakellokilpailut, Kouvola 2.-3.11.2013
Kaisa RG14 Expert Open, Hyvinkää 1.-2.3.2014

_______________________________________________________________________________________________


Samalla kaisajaosto on tehnyt ehdotuksen SBiL hallitukselle, että ko. kisoille myönnetään ns. International-status. SBiL:n hallitus on puoltanut asiaa, joten asia pannaan täytäntöön samantien.

Tuo status ei juurikaan vaikuta Suomalaisten pelaajien toimintaan, paitsi tietysti osallistumismaksun korotuksen osalta. Syy tälle on se, että International merkityt kisat on mahdollista saada Venäjän ja EPBF:n kilpailukalenteriin, jolloin heillä on mahdollisuus anoa omalta liitoltaan matkatukea kilpailuun. Tämän vuoden Kultakelloihin on niin vähän aikaa, että tuskin tulee vielä suurempaa ryntäystä sieltä suunnasta, mutta suurempi tähtäin onkin tulevissa kausissa, jota varten tämä on hyvää harjoittelua käytännön asioiden osalta.

International-statuksen pelipaikoilta vaaditaan viimeistään ensi vuoden syyskaudella:
- hyvät peliolosuhteet (tasalaatuiset ja toimivat pöydät, puhtaat ja ehjät pallot, riittävä valaistus, uusi/uudehko verka mahdollisimman monessa pöydässä, etenkin pääpelipaikalla, jossa loppupelit pelataan. On toki ymmärrettävää, että mm. Kultakelloissa 150-200 pelaajaa tuottaa tämän suhteen ongelman, jolloin alkukierroksilla joudutaan joustamaan joistakin asioista)
- selkeät kaaviot ja tulospalvelu, sekä kilpailupaikoilla, että netissä. Aikataulutukset mahdollisimman kattavasti.
- kuulutukset myös englanniksi (tai mahdollisesti tulkin avulla venäjäksi)
- Nettistream vähintään yhdeltä pöydältä
- riittävästi vapaaehtoisia seuran jäseniä hoitamaan asioita (stream, tulospalvelu, tuomaroinnit, ym.)
Jos nämä kriteerit ei täyty riittävästi, saatetaan status poistaa/antaa toiselle kilpailulle seuraavalla kaudella. Kaisajaosto käsittelee asian aina kisojen jälkeen ja keskustelee kilpailunjärjestäjän kanssa.

Lisätietoa asiasta annetaan järjestäville seuroille kilpailukohtaisesti hyvissä ajoin, tosin tämän vuoden Kellojen osalta hieman viime tingassa.

Paikallisten sponsoreiden haalimiseen on nyt oiva tilaisuus!