Kaisa - Suomen biljardin kuningaslaji

Uutisia

Kahdeksan MM-paikkaa saavutettiin tänä viikonloppuna, kun Oulun karsinnoista jatkopaikan voitti viisi parasta pelaajaa ja Espoosta kolme parasta. Oulusta MM-paikan saavuttivat Mika Gröhn, Kai Panula, Tuomo Kemppainen, Jouni Kumpula ja Mikko Laitinen. Espoosta paikan nappasivat Joni Ahola, Jari Teittinen ja Juha Erkinmikko.
Lappeenrannan MM-karsinnoista jatkoon selvisivät kotiseuran Pasi Narvola ja Joensuun Kaisakerhoa edustavat Jari Taunila ja Eerik Häkämies. Raumalta jatkoon puolestaan pelasivat Biljard Club Rauman Jani Lätti, Turun Sami Jokinen ja Aku Nordblom sekä järjestävän seuran Rauman Kauppaseuran Martti Ajomo.
Kesäkuussa ensimmäiset MM-paikat saavuttivat Kokkolan karsinnoista Mikko Oinonen ja Kari Mäkinen. Vastaavaan temppuun Hyvinkäällä pystyivät Ilkka Korhonen ja Petri Makkonen
Rovaniemen Eemeli Laurinolli teki uskomattoman nousun uudeksi kaisan Suomenmestariksi, kun hän kukisti nelinkertaisen mestarin Kuopion Arto Tuhkasen 2-1 erälukemin 23-60, 60-56 ja 60-18.
64 pelaajaa osallistui heti alkuun MM-karsintoihin ja kahdeksan pelaajaa saavutti paikan syksyn MM-kisoihin jotka pelataan Rovaniemellä 19.-22.9.2019. Rovaniemellä paikan sai viisi pelaajaa ja Helsingissä kolme pelaajaa. Kotkassa järjestettävät karsinnat peruuntuivat
Torstaina 16.5. avattiin uusi Biljardisuomen sivusto jonka tarkoituksena on olla aktiivinen ja keskitetty biljardiaiheinen mediasivusto. Tutustukaa sivuihin, tykätkää sivustosta somessa ja muistakaa käyttää omissa biljardiaiheisissa julkaisuissanne #biljardisuomi
Kaisakausi huipentui Tampereella jossa Timo Muhonen nappasi kauden avausvoiton kukistamalla finaalissa Kuopion Arto Tuhkasen. Kotikaupungin iloksi Tampereen Ilkka Korhonen nappasi kolmannen sijan.
Hyvinkäällä 16 naista pelasi Kaisa SM-mitaleista tänä vuonna ja mitaleille pelasivat Mari Haapanen, Riikka Saaranen ja Riikka Väyrynen joka nappasi SM-pronssia. Mari Haapanen ja Riikka Saaranen pelaavat finaalin Kulttuuritalolla toukokuun viimeisenä viikonloppuna.
Oulun TBO:lla pelattiin tämän vuoden Kaisan SM-alkukilpailu ja Kulttuuritalon himoitut "talopaikat" voittivat Kuopion Arto Tuhkanen, Rovaniemen Eemeli Laurinolli, Oulun Matti Väyrynen ja Kokkolan Tero Kiviaho. SM-finaalit pelataan lauantaina 25.5.2019 ja semifinaaliparit ovat Laurinolli - Väyrynen (aamupäivä) ja Kiviaho - Tuhkanen (iltapäivä)
Kokkolan ykkösnyrkki Tero Kiviaho iski parhaiten Tornion Aprillikisoissa viikonloppuna ja nappasi mestaruuden nimiinsä. Finaalissa Kiviaho voitti Oulun Henri Mäen lukemin 60-48. Kolmanneksi kisoissa pelasi Rovaniemen Eemeli Laurinolli. Viikon päästä pelataan kaisan SM-alkukilpailu Oulussa.
Sekä Kotkan Kim Auvinen ja kisavetäjä Jari Mahlio olivat puhtaalla pelillä finaalissa vastakkain, kun Inkeroisissa pelatun Anjalankosken turnauksen kaksi parasta pelaajaa oli enää jäljellä. Kaksikko jatkoi edelleen tehokkaasti ja nappasivat kumpainenkin 60-6 voitot mieheen toisistaan. Ratkaisevassa kolmannessa finaalissa Auvinen oli lopulta vahvempi lukemin 60-25.
Pääkaupunkiseudulla pelattiin kaisan Ikämiesten Suomenmestaruusmitaleista tänä viikonloppuna ja sarjojen mestareiksi kruunattiin EBK:n Mika Stark (50v), TSK:n Eerik Stenman (60v), HBK:n Pauli Rantanen (70v).
Kauden 13. RG-kilpailun RB Openin finaalissa Kouvolan Jyri Rautiainen voitti Kokkolan Tero Kiviahon 60-25. Turnauksen kolmanneksi pelasi upeasti myös vasta 15 vuotias Kotkan Arseni Sevastyanov joka vastasi myös kisojen pisimmästä sarjasta.
Hyvinkään Biljardikerhon järjestämä kauden toinen RG-kilpailu kantoi tällä kaudella nimeä Johacon Open. Mustassa kasissa järjestetty turnaus keräsi mukaansa mukavasti 71 pelaajaa. Finaalissa kohtasivat HBK:n kaksikko Ville Pasanen ja Olli Muotka. Ennakkosuosikin viittaa harteillaan kantanut rankingkärki Pasanen ei pystynyt pidättelemään seurakaveriaan Muotkaa vaan tämä kohosi finaalin voittajaksi lukemin 60-30.
PPK:n Tomi Lepistö oli murskaavassa kunnossa ja voitti YT-klubien SM-kilpailun puhtaalla pelillä. Lepistö teki myös sensaatiomaisesti 60 pisteen sarjan aloituksesta kilpailujen viidennellä kierroksella. Joukkuekilpailun mestaruus matkasi Kuopioon.