Uuden kaisakauden alku on jo ovella

Joni Ahola
12.8.2018

Ensi viikonloppuna starttaa uusi kaisakausi. Puhveliturnaus Helsingissä on ensimmäinen kauden 16:sta RG-kilpailusta. Vilkas kilpailukausi saa lisämausteensa myös ensin vuoden Kaisan MM-kilpailujen vuoksi sillä MM-paikkoja saavuttaa taas rankingin parhaimmisto ja vuodelle 2019 lisätään kaisan karsintakilpailuja. Uusi kilpailuohjekirja on myös julkaistu muutamalla pienellä hienosäädöllä.

Puhveliturnaus on kauden ensimmäinen kaisan RG-kilpailu ja ilmoittautuminen on jo kovassa käynnissä. Lisätietoja keskustelupalstalla. Lisenssien hankinta tapahtuu samalla tavalla kuin viimekin vuonna, eli tilaukset suoraan Suomisportin kautta. Tästä lisätietoja lisenssin hankintaan ja kaikki epäselvät tapaukset  --> yhteys SBIL:n toiminnanjohtajaan tai lajijaostoon.

Kauden 2018-19 uusi kilpailuohjekirja luettavissa kilpailutoiminnan sivuilta. Lajikohtaiset kilpailuohjekirjat on supistettu hieman pienemmäksi ja yleiset kilpailuohjesäännöt on yleisessä sääntökirjassa joihin voi ja kannattaa tutustua SBIL:n kilpailutoiminnan alta. Lisäksi kaisan säännöt ovat saaneet pienet kosmeettiset päivitykset tulkintavirheiden välttämiseksi.

Kaisan MM-kilpailu pelataan syksyllä 2019 Rovaniemen Santa Parkissa ja siitä tulee lisäinformaatiota lähiviikkojen aikana. Pelaajien MM-paikat jakautuvat kuitenkin melko samaan tapaan kuin aikaisemminkin joten kaisakausi 2018-19 ranking tulee jälleen olemaan merkittävässä roolissa.

Kauden kilpailukalenteri on totuttuun tapaan tiivis. Syksyllä pelataan peräti yhdeksän RG-kilpailua ja Joukkue SM. Lisäksi myös Nuorten SM järjestetään tuttuun tapaan Hyvinkäällä yhdessä junioreiden poolin Streitti SM:n kanssa. Syksyn päättää Antti Saaren Eliittikilpailu. Kevätkausi on myös pitkälti ennallaan. Naisten SM tuli viime kaudella pysyvästi kilpailukalenteriin ja on alustavasti suunniteltu myös, että Naiset pelaavat finaalin Kulttuuritalon SM-finaalitapahtumassa.

SM-kilpailujen pelipaikat valikoidaan vielä tässä alkusyksyn aikana. Kaikki anomukset/toivomukset kilpailujen suhteen voi esittää kaisan lajijaostolle.

Oikein hyvää kaisakautta taas kaikille!