Oulu juhli Kaisan Pari SM-kilpailussa --- Väyrynen ja Räisänen mestareita

Joni Ahola
28.1.2018

Pari SM kultamitalistit 2018
Matti Väyrynen OBK (vas.) ja Tero Räisänen OBK
(kuva: Mika Juola)
Pari SM kultamitalistit 2018 Matti Väyrynen OBK (vas.) ja Tero Räisänen OBK (kuva: Mika Juola)
Pari SM mitalistit 2018 (vasemmalta):
2. Kari Tunturi OBK & Henri Mäki OBK, 1. Matti Väyrynen OBK & Tero Räisänen OBK, 3. Jari Paloma OBK & Juha Rajaniemi OB
(kuva: Mika Juola)
Pari SM mitalistit 2018 (vasemmalta): 2. Kari Tunturi OBK & Henri Mäki OBK, 1. Matti Väyrynen OBK & Tero Räisänen OBK, 3. Jari Paloma OBK & Juha Rajaniemi OB (kuva: Mika Juola)
Pari SM 2018 finalistit valmiina taistoon
(kuva: Mika Juola)
Pari SM 2018 finalistit valmiina taistoon (kuva: Mika Juola)
Juha Rajaniemi OB
(kuva: Mika Juola)
Juha Rajaniemi OB (kuva: Mika Juola)
Mikko Hämäläinen OBK oli parinsa Simo Kaijansaaren kanssa puhtaalla pelillä neljän kierroksen jälkeen. Vastustajat eivät olleet saaneet kuin 54 pistettä yhteensä tähän mennessä ja moni piti parivaljakkoa suosikkina. Niin vain finaalipari pudotti parin kahdella seuraavalla kierroksella ja sijoitukseksi jäi kuudes sija.
(kuva: Tero Kaivonen)
Mikko Hämäläinen OBK oli parinsa Simo Kaijansaaren kanssa puhtaalla pelillä neljän kierroksen jälkeen. Vastustajat eivät olleet saaneet kuin 54 pistettä yhteensä tähän mennessä ja moni piti parivaljakkoa suosikkina. Niin vain finaalipari pudotti parin kahdella seuraavalla kierroksella ja sijoitukseksi jäi kuudes sija. (kuva: Tero Kaivonen)
Jesse Särkisilta EBK pelasi yhdessä seurakaverinsa Tuomas Komin kanssa. Kaksikko oli toinen pareista jotka olivat neljännen kierroksen jälkeen puhtaalla. Kaksi erittäin tiukkaa tappiota tämän jälkeen jättivät Espoon parin viidenneksi. 
(kuva: Tero Kaivonen)
Jesse Särkisilta EBK pelasi yhdessä seurakaverinsa Tuomas Komin kanssa. Kaksikko oli toinen pareista jotka olivat neljännen kierroksen jälkeen puhtaalla. Kaksi erittäin tiukkaa tappiota tämän jälkeen jättivät Espoon parin viidenneksi. (kuva: Tero Kaivonen)
Mikko Hämäläinen OBK
(kuva: Tero Kaivonen)
Mikko Hämäläinen OBK (kuva: Tero Kaivonen)
Ari Koski TKS
(kuva: Tero Kaivonen)
Ari Koski TKS (kuva: Tero Kaivonen)
Arto Tuhkanen KLK
(kuva: Tero Kaivonen)
Arto Tuhkanen KLK (kuva: Tero Kaivonen)
Miikka Hirvonen HyvBK
(kuva: Tero Kaivonen)
Miikka Hirvonen HyvBK (kuva: Tero Kaivonen)
Kokkolan ruiskut, Tero Kiviaho ja Ari Huusko juonimassa. Ja pojat juonivat itsensä aina semifinaaliin asti, mutta joutuivat silti tyytymään turnauksessa seitsemänteen sijaan.
(kuva: Tero Kaivonen)
Kokkolan ruiskut, Tero Kiviaho ja Ari Huusko juonimassa. Ja pojat juonivat itsensä aina semifinaaliin asti, mutta joutuivat silti tyytymään turnauksessa seitsemänteen sijaan. (kuva: Tero Kaivonen)
Jari "Teide" Teittinen. Neljäs sija ei lämmittänyt sillä Teittinenkin on voittanut Pari SM-kultaa aikaisemmin vuosina 1990 ja 2015.
(kuva: Tero Kaivonen)
Jari "Teide" Teittinen. Neljäs sija ei lämmittänyt sillä Teittinenkin on voittanut Pari SM-kultaa aikaisemmin vuosina 1990 ja 2015. (kuva: Tero Kaivonen)
Oulu vs. Tampere, toisen kierroksen ottelu jossa OBK:n Mikko Hämäläinen ja Simo Kaijansaari voittivat Tampereen Kauppaseuran Ilkka Korhosen ja Ari Perä-Rouhun lukemin 60-19.
(kuva: Tero Kaivonen)
Oulu vs. Tampere, toisen kierroksen ottelu jossa OBK:n Mikko Hämäläinen ja Simo Kaijansaari voittivat Tampereen Kauppaseuran Ilkka Korhosen ja Ari Perä-Rouhun lukemin 60-19. (kuva: Tero Kaivonen)
Tomi Koskinen, KoKa oli muuten ainut pelaaja parinsa Mika Gyntherin kanssa jotka onnistuivat antamaan voittajaparille piikin Pari SM-kilpailuissa.
(kuva: Tero Kaivonen)
Tomi Koskinen, KoKa oli muuten ainut pelaaja parinsa Mika Gyntherin kanssa jotka onnistuivat antamaan voittajaparille piikin Pari SM-kilpailuissa. (kuva: Tero Kaivonen)
Red Ballin Hannu Laine pelasi yhdessä EBK:n Simo Larisen kanssa. Voitot olivat näissä kisoissa tiukassa. 
(kuva: Tero Kaivonen)
Red Ballin Hannu Laine pelasi yhdessä EBK:n Simo Larisen kanssa. Voitot olivat näissä kisoissa tiukassa. (kuva: Tero Kaivonen)
Kari Timosaari, OBK
(kuva: Tero Kaivonen)
Kari Timosaari, OBK (kuva: Tero Kaivonen)
Ari Perä-Rouhu TKS saavutti parinsa Ilkka Korhosen kanssa yhden voiton näissä kilpailuissa ja sijoitus 18.
(kuva: Tero Kaivonen)
Ari Perä-Rouhu TKS saavutti parinsa Ilkka Korhosen kanssa yhden voiton näissä kilpailuissa ja sijoitus 18. (kuva: Tero Kaivonen)
Miikka Hirvonen HyvBK, voitti Pari Suomenmestaruuden vuonna 2011 yhdessä parinsa Toma Aureston kanssa. Tänä vuonna tuli vaatimaton 24. sija.
(kuva: Tero Kaivonen)
Miikka Hirvonen HyvBK, voitti Pari Suomenmestaruuden vuonna 2011 yhdessä parinsa Toma Aureston kanssa. Tänä vuonna tuli vaatimaton 24. sija. (kuva: Tero Kaivonen)
Red Ballin Hannu Laine
(kuva: Tero Kaivonen)
Red Ballin Hannu Laine (kuva: Tero Kaivonen)
Juha Auno iloitsee saletista paikasta, mutta Erkki Närä on vielä huolissaan, koska peli on vasta 2-0
(kuva: Tero Kaivonen)
Juha Auno iloitsee saletista paikasta, mutta Erkki Närä on vielä huolissaan, koska peli on vasta 2-0 (kuva: Tero Kaivonen)
Erkki Närä ja poikittainen maila!
(kuva: Tero Kaivonen)
Erkki Närä ja poikittainen maila! (kuva: Tero Kaivonen)
Ilkka Korhonen TKS
(kuva: Tero Kaivonen)
Ilkka Korhonen TKS (kuva: Tero Kaivonen)
Yrjö Perä-Rouhu, TKS
(kuva: Tero Kaivonen)
Yrjö Perä-Rouhu, TKS (kuva: Tero Kaivonen)
Simo Hämäläinen, HyvBK lyömässä ja Kokkolan Tero Kiviaho katsoo tarkkana.
(kuva: Tero Kaivonen)
Simo Hämäläinen, HyvBK lyömässä ja Kokkolan Tero Kiviaho katsoo tarkkana. (kuva: Tero Kaivonen)
Toma Auresto, HyvBK
(kuva: Tero Kaivonen)
Toma Auresto, HyvBK (kuva: Tero Kaivonen)
Arto Tuhkanen, KLK lyömässä, kun pelikaveri Kari Kallio seuraa taustalla. Edellisen kerran kun Oulussa pelattiin Pari SM 1996 niin Tuhkanen oli silloin mestari yhdessä Hannu Väyrysen kanssa.
(kuva: Tero Kaivonen)
Arto Tuhkanen, KLK lyömässä, kun pelikaveri Kari Kallio seuraa taustalla. Edellisen kerran kun Oulussa pelattiin Pari SM 1996 niin Tuhkanen oli silloin mestari yhdessä Hannu Väyrysen kanssa. (kuva: Tero Kaivonen)
Jari Paloma OBK, on voittanut joitakin RG-kilpailuja 2000-luvulla, mutta ensimmäinen Pari SM pronssi maistuu varmasti hyvältä.
(kuva: Tero Kaivonen)
Jari Paloma OBK, on voittanut joitakin RG-kilpailuja 2000-luvulla, mutta ensimmäinen Pari SM pronssi maistuu varmasti hyvältä. (kuva: Tero Kaivonen)
Mika Juola OBK pelasi yhdessä seurakaverinsa Kari Timosaaren kanssa. Voittoja ei tällä kertaa tullut. He ovat olleet ahkeria kisakiertäjiä myös Pyramidissa.
(kuva: Tero Kaivonen)
Mika Juola OBK pelasi yhdessä seurakaverinsa Kari Timosaaren kanssa. Voittoja ei tällä kertaa tullut. He ovat olleet ahkeria kisakiertäjiä myös Pyramidissa. (kuva: Tero Kaivonen)
Kari "Löpre" Kallio on lapin legenda ja muodostivat jälleen pelottavan kaksikon yhdessä Kuopion Arto Tuhkasen kanssa. Vuonna 2010 ja 2013 mestaruuden voittaneet mitalihirmut joutuivat tyytymään kolmeen voittoon ja sijaan 8.
(kuva: Tero Kaivonen)
Kari "Löpre" Kallio on lapin legenda ja muodostivat jälleen pelottavan kaksikon yhdessä Kuopion Arto Tuhkasen kanssa. Vuonna 2010 ja 2013 mestaruuden voittaneet mitalihirmut joutuivat tyytymään kolmeen voittoon ja sijaan 8. (kuva: Tero Kaivonen)
Lapin vuoden biljardipelaaja Juha Auno ja Rovaniemen Erkki Närä muodostivat erittäin taktisen parivaljakon. Kaksikko keräsi pari voittoa ja sijoittuivat sijalle 14.
(kuva: Tero Kaivonen)
Lapin vuoden biljardipelaaja Juha Auno ja Rovaniemen Erkki Närä muodostivat erittäin taktisen parivaljakon. Kaksikko keräsi pari voittoa ja sijoittuivat sijalle 14. (kuva: Tero Kaivonen)
Jyväskylän edustaja Marko Rautiainen JBS pelasi vuosina 2000-2003 neljä kertaa peräkkäin Pari SM-finaalissa voittaen niistä kaksi mestaruutta. Tänä vuonna HBK:n parin Jari Teittisen kanssa räiskyvä parivaljakko saavutti neljännen sijan.
(kuva: Tero Kaivonen)
Jyväskylän edustaja Marko Rautiainen JBS pelasi vuosina 2000-2003 neljä kertaa peräkkäin Pari SM-finaalissa voittaen niistä kaksi mestaruutta. Tänä vuonna HBK:n parin Jari Teittisen kanssa räiskyvä parivaljakko saavutti neljännen sijan. (kuva: Tero Kaivonen)
Markku Ijäs HyvBK, on voittanut parikin kertaa Pari SM-kultaa aikoinaan parinsa Pasi Kulmalan kanssa. Vuosina 1995 Inkeroisissa ja 1999 Kouvolassa. Näissä kisoissa hän tuli sijalle 12. yhdessä parinsa Simo Hämäläisen kanssa.
(kuva: Tero Kaivonen)
Markku Ijäs HyvBK, on voittanut parikin kertaa Pari SM-kultaa aikoinaan parinsa Pasi Kulmalan kanssa. Vuosina 1995 Inkeroisissa ja 1999 Kouvolassa. Näissä kisoissa hän tuli sijalle 12. yhdessä parinsa Simo Hämäläisen kanssa. (kuva: Tero Kaivonen)
Pyramidivelho Henri Mäki OBK
(kuva: Mika Juola)
Pyramidivelho Henri Mäki OBK (kuva: Mika Juola)
Kokenut Kari Tunturi nappasi yhden SM-mitalin taas lisää. 
(kuva: Mika Juola)
Kokenut Kari Tunturi nappasi yhden SM-mitalin taas lisää. (kuva: Mika Juola)
Mestari Matti Väyrynen voitti Oulun Turnauksen tällä kaudella ja menestyi mukavasti myös Oulun Terva-Cupissa. Kotikaupungissa poolista aikaisemmin menestystä niittänyt Väyrynen on myös väläytellyt lukuisilla sarjoilla YouTubessa.
(kuva: Mika Juola)
Mestari Matti Väyrynen voitti Oulun Turnauksen tällä kaudella ja menestyi mukavasti myös Oulun Terva-Cupissa. Kotikaupungissa poolista aikaisemmin menestystä niittänyt Väyrynen on myös väläytellyt lukuisilla sarjoilla YouTubessa. (kuva: Mika Juola)

Oulun Biljardikerhon kaksikko Matti Väyrynen ja Tero Räisänen ovat voittaneet Pari SM-kultaa viikonloppuna. Oulun keilahallilla pelattu SM-tapahtuma huipentui oululaisten juhliin sillä kotikaupunki nappasi kolmoisvoiton. SM-hopealle Henri Mäki ja Kari Tunturi OBK ja SM-pronssille Jari Paloma OBK ja Juha Rajaniemi OB.

Kuusi edellistä Pari SM-kilpailua oli pelattu Hyvinkäällä, mutta nyt tänä vuonna kilpailu vietiin Ouluun jossa kilpailu on viimeksi pelattu vuonna 1996. Oulun keilahallilla järjestettyyn turnaukseen osallistui 32 paria ympäri Suomen.

Turnauksen mestarit Tero Räisänen ja Matti Väyrynen pelasivat kaksi viimeistä otteluaan todella näyttävästi. Finaalissa tuli tiukka, mutta upea voitto lukemin 60-49 ja siihen mahtui mukaan myös hieno viiden kaisan sarja. Kaksikko teki myös kisojen pisimmän sarjan makoisaan paikkaan, kun he iskivät 49 pisteen pötkön semifinaaliottelussa Jari Palomaa ja Juha Rajaniemeä vastaan.

Kaisa Pari SM 27.-28.1.2018 OBK Oulu lopputulokset:

1. Räisänen Tero / Väyrynen Matti, OBK - 7/451
2. Mäki Henri / Tunturi Kari, OBK - 6/404
3. Paloma Jari, OBK / Rajaniemi Juha, OB - 5/359

4. Teittinen Jari, HBK / Rautiainen Marko, Jbs - 4/339
5. Komi Tuomas / Särkisilta Jesse, EBK - 4/337
6. Hämäläinen Mikko / Kaijansaari Simo, OBK - 4/322
7. Kiviaho Tero / Huusko Ari, Koka - 4/277
8. Tuhkanen Arto, KLK / Kallio Kari, RBK - 3/267
9. Viitala Matti, OBK / Tulkki Jorma, TaK - 3/243
10. Laurinolli Eeemeli / Gröhn Mika, RBK - 3/237
11. Kärsämänoja Tomi / Malmi Jari, OBK - 2/181
12. Ijäs Markku / Hämäläinen Simo, HyvBk - 2/174
13. Gynther Mika, Sebk / Koskinen Tomi, Koka - 2/168
14. Närä Erkki, RBK / Auno Juha, ToK - 2/152
15. Määttä Mika / Kaivonen Tero, TAK - 2/143
16. Kylmälä Jyrki / Uusitalo Kari, OBK - 2/121
17. Hatunen Hannu / Tertsunen Simo, OBK - 1/138
18. Perä-Rouhu, Ari / Korhonen Ilkka, TKS - 1/137
19. Kohtala Reijo / Ruonala Esko, OBK - 1/122
19. Tainio Tatu / Nuutinen Mauno,PVK - 1/122
21. Tainio Jarmo / Jyläs Sami, PVK - 1/115
22. Koskinen Arvi / Liimatta Auvo, OBK - 1/108
23. Heikkinen Juha / Pitkänen Väinö, OBK - 1/106
24. Auresto Toma / Miikka Hirvonen, HyvBk - 1/98
25. Korkala Martti / Ronkainen Mika, RBK - 0/96
26. Juola Mika / Timosaari Kari, OBK - 0/77
27. Erkkilä Jari / Posio Marko, RBK - 0/65
27. Luoma Oskari, Breakers/ Kuusela Juha, JBS - 0/65
29. Laine Hannu, RB/ Larinen Simo, EBK - 0/51
30. Karjalainen Juha / Karjalainen Niko, KLK - 0/47
31. Perä-Rouhu Yrjö / Koski Ari, TKS - 0/41
32. Alaluusua Sampo / Kumpula Jouni, RBK - 0/21