Kaisa - Suomen biljardin kuningaslaji

Uutisia

Helsingin Biljardikerhon edustajat Olli Muotka, Timo Muhonen ja Ville Pasanen on kruunattu viikonloppuna Kaisan 3-miehis joukkuekilpailun Suomenmestareiksi. Finaalissa HBK (II) kukisti Kotkan kolmikon Joni Mussalon, Juho Nykäsen ja Jani Uskin (BK). Pronssille pelasi kotiseuran iloksi Hyvinkään Biljardikerhon ykkösjoukkue Markku Ijäs, Simo Hämäläinen ja Marko Makkonen. Hyvinkään Biljardikerho ja biljardisali Musta Kasi tarjosivat jälleen viihdyttävän kilpailun.
Inkeroisten illassa saatiin kauden seitsemänteen rankingkilpailuun voittajaksi Kausalan biljardiklubin Jukka Fick joka voitti finaalissa 4vk sitten Kotka Openin voittaneen Kim Auvisen 60-48. Fick sai turnauksen ainoan piikkinsä juuri Auviselta aikaisemmin turnauksessa. Auvinen puolestaan oli hävinnyt ennen finaalia ottelun kolmanneksi tulleelle Kouvolan Jyri Rautiaiselle. Fick pudotti Rautiaisen semifinaalissa 60-44. Neljänneksi Espoon Tuomas Komi ja viidenneksi Helsingin Tatu Tainio joka teki turnauksen pisimmän sarjan, 39 pistettä.
Espoon Biljardikerho ja Suomen kaisatilastot saivat uuden rankingvoittajan kaisaan, kun EBK:n Jesse Särkisilta voitti tämän vuoden Espoon Avoimet. Särkisilta pelasi upeasti läpi turnauksen voitosta voittoon todella tiukkojenkin otteluiden jälkeen ja kärsi kisoissa tappion ainoastaan kolmanneksi tulleelle Helsingin Biljardikerhon Olli Muotkalle. Toiseksi turnauksessa tuli Hyvinkään biljardikerhon Marko Makkonen ja pienemmät pokaalisijat nappasivat Helsingin Ritz-Clubin Ville Pasanen ja Biljardi-Kotkien Keni Chung.
Tällä vuosikymmenellä on Kokkolan kaisan Avoimia hallinnut vahvasti Oulun Mikko Hämäläinen joka voitti kilpailun vuosina 2010, 2012-2015 ja nyt jo kuudennen kerran kahdeksasta viime viikonloppuna. Finaalissa Hämäläinen kukisti Jyväskylän Marko Rautiaisen kahdesti, ensin lukemin 60-40 ja toisessa finaalissa 60-58. Hämäläinen teki tähän jälkimmäiseen finaaliin myös upeasti kauden pisimmän sarjan, 53 pistettä.
Kotka Openin finaalissa nähtiin kotiseuran iloksi KaKa miesten välinen kohtaaminen, kun Kim Auvinen ja Janne Pekkola pelasivat kahden parhaan joukkoon myöhään lauantai-iltana. Auvinen oli finaalissa puhtaalla pelillä ja pienoisena ennakkosuosikkina, mutta Pekkola sai nipistettyä ensimmäisen voiton Auvisesta hyvillä otteillaan 60-39. Kotka Open mestaruuteen vaadittavan ratkaisevan finaalin voitti kuitenkin Kim Auvinen lukemin 60-27 ja vuoden 1999 Kaisa Suomenmestari saavutti uran toisen RG-voittonsa. Pekkola kaatoi upeasti turnauksen vahvoja kilpaikumppaneitaan ja nappasi hienosti uran ensimmäisen Kaisan RG-finaalipaikkansa. Kolmanneksi pelasi Helsingin Biljardikerhon Olli Muotka ja neljännen palkintosijan kahmaisi itselleen Espoon Jesse Särkisilta niukasti ennen Kotkan Simo Palvimoa.
Helsingin Ritz-Clubin Ville Pasanen ja Hämeenlinnan Biljardiseuran Marko Lindberg olivat murskaavia etenemällä kumpainenkin puhtaalla pelillä kauden kolmannen RG-kilpailun finaaliin. Hyvinkään biljardikerholla Mustassa Kasissa pelattu kilpailu käytiin läpi yhden päivän turnauksena ja Pasanen kukisti kolmiosaisessa finaalissa Lindbergin lukemin 60-12, 55-60, 60-19.
58 pelaajaa osallistui kauden toiseen RG-kilpailuun joka pelattiin Oulussa totutusti tutulla Isokadun keilahallilla. Kotiseuran iloksi finaalissa nähtiin OBK-kaksikko Matti Väyrynen ja Mikko Hämäläinen. Aikaisempi kohtaaminen kaksikolta oli päättynyt Väyrysen 60-49 voittoon ja sama voittaja oli myös finaalissa, kun Väyrynen kaatoi Hämäläisen lukemin 60-41 ja nappasi Oulun turnauksen voiton puhtaalla pelillä. Kolmanneksi pelasi Rovaniemen Mika Gröhn.
Puhveliturnaus käynnisti kaisakauden viikonloppuna PVK:n uudella salilla Helsingin Roihuvuoressa. 36 pelaajaa otti osaa kauden avaukseen ja voittajaksi pelasi upeasti puhtaalla pelillä kilpailun johtajanakin kisassa häärännyt Markku Koponen. Finaalissa kaatui Ville Pasanen ja kolmanneksi tuli Kimmo Kaikkonen
Julkaistu 31.7.2017. Sisältää muutamia muutoksia uudelle kaudelle
Biljardiliitto on nyt useiden muiden urheilujärjestöjen tavoin mukana uudessa https://www.suomisport.fi/ lisenssijärjestelmässä. Lisenssejä voi ostaa 1.7.2017 alkaen. Lisenssin osto on helppoa ja maksua varten löytyy kaikkien pankkien maksunapit automaattisesti.
Kulttuuritalon SM-finaalitapahtuma oli lauantaina 27.5. ja Ritz-Clubin Ville Pasanen voitti SM-finaalissa Hyvinkään Petri Makkosen suoraan 2-0 (60-29, 60-53). SM-pronssille siis Jyväskylän Marko Rautiainen ja Tampereen Mika Määttä joka kruunattiin kauden kokonaisrankingin voittajaksi.
KouBK:n ja IBK:n järjestämä Kaisan SM-alkukilpailu pelattiin viikonloppuna ja "talopaikan" varmistivat RG-kärki Tampereen Mika Määttä, Hyvinkään Petri Makkonen, Jyväskylän Marko Rautiainen ja hallitseva Suomenmestari Helsingin Ville Pasanen. SM-finaalit pelataan Helsingin Kulttuuritalolla lauantaina 27.5.
Kaisakauden viimeinen RG-kilpailu huipentui Tampereella Finlux Openin merkeissä ja voittajaksi pelasi Timo Muhonen joka kukisti finaalissa Jari Teittisen lukemin 60-18. Pari kierrosta aikaisemmin kaksikko pelasi jo aikaisemmin vastakkain ja Teittinen jätti tällöin Muhosen nollille. Muhonen sai kuitenkin makoisan revanssin ja voitti uransa ensimmäisen kaisan RG-kilpailun.
Finaalissa kohtasivat Tampereen Mika Määttä ja Espoon Tuomas Komi. Finaalissa vahvempi osapuoli oli Määttä joka kukisti Komin 60-17. Kolmanneksi Rovaniemen Avoimissa tuli kotikaupungin oma mies Martti Korkala.
Oulun keilahallilla OBK:n kotiluolassa ja Oulun City-Biljardin avustuksella järjestetty Ikämiesten SM-kilpailut pelattiin tuttuun tapaan kolmessa eri ikäluokassa viikonloppuna. 50v sarjan mestariksi kruunattiin Kokkolan Tero Kiviaho, 60v sarjan mestariksi Kotkan Matti Vanhala ja 70v sarjan SM-kulta meni Tampereen Ammattiklubia edustavalle Jorma Tulkille.