Kaisa - Suomen biljardin kuningaslaji

Uutisia

Kovatasoinen Antti Saaren kunniaksi pidettävä Elittikilpailu palasi SBIL:n kilpailukalenteriin vuonna 2001 ja on nyt järjestetty Biljardiprofessorin kunniaksi 13. kertaa. Tämän vuoden voittaja on Turun biljardilahjakkuus Kim Laaksonen joka kukisti finaalissa kaksinkertaisen eliittivoittajan Kimmo Hakalan erin 2-1 erittäin trillerimäisen kontran jälkeen.
Snookeria päälajinaan pelaava Heikki Niva on voittanut aikaisemmin Junioreiden Suomenmestaruuden Snookerissa ja Poolissa (8-pallo). Nyt nuorelle lahjakkuudelle tuli Nuorten Suomenmestaruustitteli myös kaisassa, kun hän kukisti finaalissa Hyvinkään Joonas Vartian lukemin 60-50. SM-hopea Vartialle toisen kerran peräkkäin ja pronssille Lappeenrannan Santtu Söderling.
Inkeroisissa pelattiin jälleen kahdeksan vuoden tauon jälkeen Kaisan RG-kilpailut. Vuonna 2001 edellisen voittonsa Inkeroisissa napannut Lappeenrannan Jyrki Ruuskanen oli mestari tällä kertaa, kun hän kukisti finaalissa Kouvolan Jari Timosen lukemin 60-33.
Vastikään Kultakellokilpailun voittanut Markku Koponen nappasi myös 47:n kerran pelatun HBK:n Kristallikilpailun valtikkaan itselleen. Viime vuoden voittaja Ville Pasanen kaatui finaalissa rankkareiden jälkeen lukemin 60-39.
Sadan pelaajan suurturnaus jossa pelattiin YT-klubien Suomenmestaruuksista neljässä eri sarjassa. 50v (38 pelaajaa), 60v (32 pelaajaa), 70v (23 pelaajaa) ja 80v (5 pelaajaa)
Pääkaupunkiseutu valloitti kauden suurimman kaisakilpailun kärkisijat, kun HSK:n Markku Koponen nappasi Kultakellokilpailun voiton ennen Espoon kaksikkoa Jarno Aholaa ja Tuomas Komia.
Ritz-Clubin Ville Pasanen pelasi upeat finaaliottelut puhtaalla vastassa ollutta Janne Stenbergiä vastaan. Finaalissa lukemat 60-11 ja 60-18 kahdessa pikaottelussa toi Pasaselle Puhveliturnauksen mestaruuden ja uran 21:s RG-voiton.
Kouvolan Vaakuna on antanut hyvän tarjouksen Kultakello kilpailun pelaajille.
Järjestävän seuran iloksi OBK nappasi kotiyleisön edessä Joukkue SM-kultaa joukkueella Mikko Hämäläinen, Jari Paloma ja Kari Tunturi. Finaalissa kaatui RBK:n Arto Tuhkanen, Erkki Närä ja Kari Kallio. Pronssia HyvBK Juha Laitila, Lassi Rontu ja Markku Ijäs.
Aina väkivahva Oulun Biljardkerhon Mikko Hämäläinen pelasi itsensä finaaliin puhtaalla ja sai vastaansa kaisakuninkaan eli viime kauden RG-ykkösen Rovaniemen Kari Kallion joka voitti tämän kauden avauskilpailun Oulussa. Trilleriksi muodostunut finaali päättyi Hämäläisen tiukkaan 60-59 voittoon. Turnauksen kolmanneksi tuli Kuopion Arto Tuhkanen. Muut pokaalistit olivat Tero Kiviaho KoKa ja Jussi Holopainen SeBK
Kauden neljäs kaisan RG-kilpailu oli menestys Kouvolan Red Ballin Jyri Rautiaiselta, kun hän kukisti finaalissa murskaavan vakuuttavasti Helsingin Markku Koposen lukemin 60-7. Finalisteille tappiot kärsinyt Espoon Biljardikerhon Jarno Ahola oli turnauksen kolmas ja nousi kokonaisrankingin kärkeen.
Kauden kolmannessa RG-kilpailussa koettiin Espoolaisfinaali, kun Jarno Ahola ja Tuomo Träff riemastuttivat kotiyleisöään Espoon Biljardikerhon ja Puh.veli-klubin järjestämässä turnauksessa Espoon Avoimet. Finaalista tuli trilleri ja se päättyi lopulta Jarno Aholan 60-58 voittoon.
Imatran Janne Stenberg kohtasi kauden toisen RG-kilpailun finaalissa koko kaisakansan yllättäneen Juha Tondin. Stenberg nappasi finaalin ennakkosuosikin elkein voiton lukemin 60-26. Turnauksen alussa palkittiin Kotkan alueen biljardiaktiiveja, joista Juho Nykänen sai liiton hopeisen ansiomerkin, Marko Matero ja Juha Päivinen pronssisen.
Viikonloppuna 31.8.-1.9. pelattu Oulun turnaus oli tämän kauden osalta kaisan avauskilpailu. 53 pelaajan turnauksen voittoon pelasi viime kauden ykkönen Rovaniemen Kari Kallio joka kukisti kotiseuran Kari Tunturin finaalissa lukemin 60-40.
Keväällä 2014 seuraavan kerran pelattava Pietarsaaren klubin järjestämä Kaisa RG15 pelataan nimellä Pedecon Open