Kaisa - Suomen biljardin kuningaslaji

Uutisia

Mikkelin Liikemiestenseuran Roope Rask pelasi kauden ensimmäisen Kaisan RG-kilpailunsa ja pystyi jälleen osoittamaan kuuluvansa edelleenkin Suomen kaisaeliittiin. Vastikään vajaa kuukausi takaperin Rask pelasi itsensä YT-SM kisojen voittajaksi ja nyt hän oli ykkönen myös Red Ball Open turnauksessa Kouvolassa. Turnauksen finaalissa kaatui erittäin niukasti kotiseuran Jari Timonen lukemin 60-56.
Espoon Biljardikerhon Jarno Ahola osoitti jälleen ylivertaisuutensa voittamalla jo kauden neljännen RG-kilpailun. Saimaa turnauksen finaalissa kaatui Helsingin Ritz-Clubin Ville Pasanen lukemin 60-33. Pronssille turnauksessa tuli Aholalle ainoan piikin antanut Kouvolan Jyri Rautiainen.
Mikkelin Liikemiesseura valloitti omassa kotikaupungissaan järjestetyn YT-klubien SM-kilpailujen molemmat ykkössijat niin henkilökohtaisessa kuin joukkuekilpailussa. MLS:n luottomiehenä turnauksen läpi voittamattomana pelasi Roope Rask joka voitti puhtaalla pelissä finaalissa Kuopion Arto Tuhkasen. MLS I oli jo ennen finaalia varmistanut joukkuemestaruuden pelaajilla Roope Rask, Pekka Laatunen ja Jouni Silonsaari.
Kaisan Rankingkärki Espoon Jarno Ahola jatkaa edelleen tehokkaasti ja kuittasi nyt toisen perättäisen RG-voiton nimiinsä. Kuopion Arto Tuhkanen pystyi jälleen Aholan kukistamaan, mutta kukaan muu ei siihen pystynyt joten Ahola nappasi näin kauden kolmannen voittonsa. Finaalissa kaatui todella kova Oulun Mikko Hämäläinen lukemin 60-28.
50 vuotta vastikään täyttäneestä Kari Kalliosta on iso juttu Lapin Kansa lehdessä näin Rovaniemen Legenda turnauksen alla. Nettilinkin takana myös videopätkä Löprestä. Onneksi olkoon Kari Kallio!
Koko Suomen kansan yllätykseksi Kotkan parivaljakko Juho Nykänen ja Jani Uski valloittivat korkeimman palkintopallin Hyvinkäällä pelatuissa kaisan Pari Suomenmestaruuskilpailuissa. Finaalissa kaatui viime vuoden mestarit Rovaniemen Biljardikerhon Kari Kallio ja Arto Tuhkanen lukemin 60-28. SM-pronssille pelasivat parivaljakko Petri Makkonen & Sami Hämäläinen.
Kaisan RG-listan piikkipaikalla enemmikseen koko kauden ajan ollut EBK:n Jarno Ahola vankisti johtoaan upealla J. Wessmanin muistokilpailun voitolla. Hän kukisti finaalissa viime vuoden voittajan Pasi "Pastori" Kulmalan lukemin 60-20. J. Wessmanin muistokilpailussa oli myös seurahistorian suurin osallistujamäärä.
Kotiseuralla oli riemun aihetta Oulussa jossa pelattiin tuttuun tapaan vuoden ensimmäinen kaisan RG-kilpailu. OBK:n edustajat valloittivat kolme ensimmäistä sijaa tähtipelaajiensa turvin joista paras oli Mikko Hämäläinen napaten jo kolmannen Terva-Cupin voittonsa neljän turnauksen sisään. Finaalissa oli aina yhtä tehokas Kari Tunturi joka teki yhden kauden komeimmista nousuista kolmanneksi tullutta Jari Palomaa vastaan.
Kevätkausi alkaa Terva-Cupilla jo ensimmäisellä viikolla. Osallistumismaksuissa on pieni jakoprosenttimuutos eliittikilpailua varten.
Kovatasoinen Antti Saaren kunniaksi pidettävä Elittikilpailu palasi SBIL:n kilpailukalenteriin vuonna 2001 ja on nyt järjestetty Biljardiprofessorin kunniaksi 13. kertaa. Tämän vuoden voittaja on Turun biljardilahjakkuus Kim Laaksonen joka kukisti finaalissa kaksinkertaisen eliittivoittajan Kimmo Hakalan erin 2-1 erittäin trillerimäisen kontran jälkeen.
Snookeria päälajinaan pelaava Heikki Niva on voittanut aikaisemmin Junioreiden Suomenmestaruuden Snookerissa ja Poolissa (8-pallo). Nyt nuorelle lahjakkuudelle tuli Nuorten Suomenmestaruustitteli myös kaisassa, kun hän kukisti finaalissa Hyvinkään Joonas Vartian lukemin 60-50. SM-hopea Vartialle toisen kerran peräkkäin ja pronssille Lappeenrannan Santtu Söderling.
Inkeroisissa pelattiin jälleen kahdeksan vuoden tauon jälkeen Kaisan RG-kilpailut. Vuonna 2001 edellisen voittonsa Inkeroisissa napannut Lappeenrannan Jyrki Ruuskanen oli mestari tällä kertaa, kun hän kukisti finaalissa Kouvolan Jari Timosen lukemin 60-33.
Vastikään Kultakellokilpailun voittanut Markku Koponen nappasi myös 47:n kerran pelatun HBK:n Kristallikilpailun valtikkaan itselleen. Viime vuoden voittaja Ville Pasanen kaatui finaalissa rankkareiden jälkeen lukemin 60-39.
Sadan pelaajan suurturnaus jossa pelattiin YT-klubien Suomenmestaruuksista neljässä eri sarjassa. 50v (38 pelaajaa), 60v (32 pelaajaa), 70v (23 pelaajaa) ja 80v (5 pelaajaa)
Pääkaupunkiseutu valloitti kauden suurimman kaisakilpailun kärkisijat, kun HSK:n Markku Koponen nappasi Kultakellokilpailun voiton ennen Espoon kaksikkoa Jarno Aholaa ja Tuomas Komia.