Kaisa - Suomen biljardin kuningaslaji

Uutisia

Hyvinkään ja Helsingin yhteistyöllä järjestetystä SM-alkukilpailusta selvisivät jatkoon Helsingin Ville Pasanen ja Kokkolan Ari Huusko jotka kohtaavat Kulttuuritalon SM-finaalien iltapäivän semifinaalissa. Jatkoon pelasivat myös hallitseva Suomenmestari Oulun Mikko Hämäläinen ja kisojen suurimpiin yllättäjiin lukeutuva Tampereen Mika Määttä jotka pelaavat SM-finaalitapahtuman aamun semifinaalissa 28.5.
Huimasti peräti 106 pelaajaa oli mukana Kaisan Ikämiesten SM-kilpailuissa Oulussa viikonloppuna. 50v. mestariksi pelasi Seinäjoen biljardiklubin Jussi Holopainen, 60v. mestariksi kruunattiin puolestaan Warkauden Kauppaseuran Harri Riikonen ja 70v. mestariksi viime vuoden hopeamitalisti Savonlinnan Kauppaseuran Risto Laitinen.
Tampere Cup 2016 mestariksi kruunattiin KLK:n Arto Tuhkanen joka voitti finaalissa kotikaupungin TKS:n Ilkka Korhosen 60-43 tehden peräti kolme kertaa kaisan vallista keskelle finaalissa. Kilpailujen kolmanneksi pelasi Helsingin Ville Pasanen.
Yksi tuttu mies oli jälleen ylitse muiden - Mikko Hämäläinen, Oulun ykkösnyrkki pelasi Rovaniemen turnauksen voittoon lähes näytöstyyliin. Finaalissa näyttävä 44 pisteen parttisarja ja turnausvoitto puhtaalla pelillä ennen kakkoseksi tullutta RBK:n Martti Korkalaa. Kolmanneksi kisoissa tuli Oulun Biljardikerhon Kari Tunturi. Mikko Hämäläinen saavutti kauden kolmannen voittonsa ja nousi kokonaisRG-listalla jo kolmanneksi. Varsin vakuuttavaa jälkeä Hämäläiseltä sillä tämä oli vasta hänen kauden viides kilpailunsa ja hän on jokaisessa niissä ollut finaalissa.
Kevään suurimpiin kaisakilpailuihin lukeutuva Red Ball Open toi SBIL:n historialle 143. kaisan RG-voittajan, kun kotikaupungin Kimmo Raivio pelasi itsensä turnausvoittoon Kouvolassa. Finaalissa Raivio voitti kokeneen Tampereen Ilkka Korhosen 60-41. Kolmanneksi tuli Lappeenrannan Sami Rokkanen.
Rovaniemen Kari Kallio oli rautaa Torniossa, kun hän voitti perinteisen Aprilliklpailun puhtaalla pelillä. Löpren finaalivastus oli Oulun kivenkova Mikko Hämäläinen, mutta kaisakuningas Kallio voitti ottelun 60-46. Kolmanneksi turnauksessa tuli Rovaniemen Martti Korkala.
Elokuussa käynnistyy lokakuun MM-kilpailujen MM-karsinnat. Kaisa MM-organisaatio on käsitellyt 29.2. määräaikaan mennessä saapuneet MM-karsinta hakemukset ja MM-karsintoja tullaan pelaamaan yhteensä 11 kilpailua neljän eri viikonlopun aikana.
Helsingin Ville Pasanen jatkaa voitokasta alkuvuotta kaisakilpailuissa. Pasanen voitti Pari SM kultaa ja J. Wessmannin muistokilpailun tammikuussa ja nyt hän saavutti jo uransa 23. RG-voittonsa nappaamalla puhtaalla pelillä Hartwall Openin voiton Hyvinkäällä. Hyvää RG-kautta pelaava Kokkolan Tero Kiviaho oli finaalissa ja nousi RG-listalla kärkeen Helsingin Markku Koposen kanssa.
Henkilökohtainen kilpailu: 1. Timo Muhonen IK, 2. Ari Perä-Rouhu TKS1, 3. Arto Tuhkanen KLK --- Joukkuekilpailu: 1. IK, 2. TKS1, 3. KLK
SaiBi:n kaksikko Sami Rokkanen ja Jyrki Ruuskanen valloittivat Saimaa Turnauksen finaalin. Kotikentällään kolme vuotta sitten Saimaa turnauksen voittanut Sami Rokkanen uusi tekonsa tänä vuonna ja voitti uransa kolmannen RG-kilpailun. Finaalissa oli seurakaveri, kestomenestyjä, Jyrki Ruuskanen joka pystyi antamaan Rokkaselle turnauksen ensimmäisen piikin finaalissa, mutta toisessa finaaliottelussa Rokkanen oli selkeästi vahvempi lukemin 60-26. Kisojen kolmas oli Kouvolan Juha Niemelä ja kaksi seuraavaa sijaa meni Helsinkiin toistaiseksi parhaan kaisaturnauksensa pelanneelle Duckpoolin Tatu Tainiolle ja RG-kärki HSK:n Markku Koposelle. SaiBi:n hienon kilpailun täydensi Pasi Narvola kuudennella sijalla ja kympin joukkoon mahtui vielä SaiBi:n Timo Tavi.
47 pelaajan turnauksen kolmen kärki tuli kokonaisuudessaan pääkaupunkiseudulta. J. Wessmannin muistokilpailun voitti Helsingin Ritz-Clubin Ville Pasanen puhtaalla pelillä. Finaalissa kaatui pienen tauon jälkeen kaisakentille palannut Espoon Biljardikerhon Jarno Ahola lukemin 60-18. Kolmanneksi tuli J. Wessmannin muistokilpailujen kaikkien aikojen menestyinein pelaaja Markku Koponen.
Kaisan Pari Suomenmestaruuskilpailujen finaalissa pelasivat Hyvinkään Biljardikerhon Kimmo Hakala & Helsingin Ritz-Clubin Ville Pasanen jotka saivat vastaansa Rovaniemen Kunnallisklubin Kari Kallion ja Kuopion Liikemiesklubin Arto Tuhkasen. Toiseen keskenäiseen Suomenmestaruuteen pelasivat parivaljakko Hakala & Pasanen jotka kukistivat finaalissa Kallio & Tuhkasen lukemin 60-33. SM-pronssia meni parivaljakolle Jari Mahlio IBK & Ari Saarenpää KouBK.
Lokakuun MM-kilpailu tarjoaa mukavan lisäpanoksen kuluvan kauden RG-taistoihin, mutta ensi kauden alku tarjoaa kaisan ystäville lisää kilpailuja sillä mukaan tulee MM-karsintoja neljälle eri viikonlopulle. Kauden 2016-17 alustava kilpailukalenteri on julkistettu pelipaikkoineen ja ajankohtineen. SM-kilpailut, Eliittikilpailu ja MM-karsinnat ovat kaikki vielä auki pelipaikkojen suhteen ja ne tullaan valitsemaan tämän talven ja kevään anomuksien perusteella.
Viime vuoden kiistaton ykköstykki Oulun Mikko Hämäläinen kaatui hieman yllättäen kahdesti Kokkolan Tero Kiviaholle ja vielä kotikilpailussaan. Ensimmäisen kohtaamisen kahdeksannella kierroksella Kiviaho voitti lukemin 60-34, mutta kärsi itse hieman yllättäen 33-60 tappion Tampereen Mika Määtälle 10. kierroksella. Kiviaho päihitti kuitenkin Määtän seuraavalla kierroksella tiukassa revanssissa 60-55 jonka turvin Kiviaholle uran toinen Terva-Cupin finaali. Hämäläinen oli silti finaalissa pienoinen suosikki paperilla, vaikka oli ensimmäisen kohtaamisen hävinnytkin, mutta niin vaan Kiviaho toisti tempauksen ja voitti finaalin 60-33. Näin Kokkolan Tero Kiviaholle Terva-Cupin voitto ja varmasti yksi uransa upeimmista voitoista koskaan. Kolmanneksi Terva-Cupissa tuli Tampereen Mika Määttä jolle kilpailu oli myös yksi uran parhaimpia kaisakilpailuja.
Pöydät tulevat suoraan tehtaalta ja niillä pelataan Kaisan MM-kilpailu 21.-23.10.2016. Deko Custom MM-pöytä on mahdollista saada nyt huiman edullisesti vain 3150€/kpl. (pöydän ovh on yli 4000€). Kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä myynnin yhteyshenkilöön, kaisan lajipäällikköön Tuomas Komiin (041-4323669 / tuomas.komi@gmail.com)