Kaisa - Suomen biljardin kuningaslaji

Uutisia

26 karsijaa haki vielä viimeisestä MM-karsinnasta paikkaa Rovaniemen MM-kisoihin 19.-22.9. RBK:n ja RKK:n yhteistyössä järjestetyn karsinnan ykkösnimi oli puhtaalla paikan varmistanut kotiseura RBK:n Heikki Halvari. Kolme muuta MM-paikkaa saavuttanutta pelaajaa olivat Tero Kaivonen TAK, Kimmo Korhonen RBK ja Markku Kallio RBK.
Pöydät tulevat suoraan tehtaalta, ja niillä pelataan kaisan MM-kilpailu 19.-22.9.2019. Kisapöydät myydään 3990€ / kpl eli yli 800€ alle normaalihinnan sisältäen veran.
Tutustu päivitettyyn kilpailuohjekirjaan. Elokuussa on tonnin kaisaa, MM-karsintaa ja kaksi RG-kilpailua. Ja ennen syyskuussa järjestettäviä Rovaniemen MM-kilpailuja pelataan yhteensä jo neljä RG-kilpailua.
SaBikin Jukka Pohjanen ja HBK:n Nesto Mattila nappasivat unikeonpäivänä ensi syksyn MM-pelipaikat. Helsingin Biljardikerholla järjestetty MM-karsinta oli tämän kesän toiseksi viimeinen. Rovaniemellä järjestetään 10.8. vielä yhdet MM-karsinnat.
Yhdeksän MM-paikkaa oli jaossa tänä viikonloppuna, kun MM-karsintoja pelattiin Torniossa, Tampereella ja Helsingissä. Torniosta paikat nappasivat Heikkinen Juha TBO, Pessa Jari ToK, Hälvä Matti RBK ja Hyyryläinen Juha CCA. Tampereelta paikat ottivat Jokitie Jesse TAK ja Elkharam Joonas MSC. Helsingissä paikat Laitila Juha HyvBk, Nykänen Juho Kaka ja Rantanen Pauli HBK.
Kahdeksan MM-paikkaa saavutettiin tänä viikonloppuna, kun Oulun karsinnoista jatkopaikan voitti viisi parasta pelaajaa ja Espoosta kolme parasta. Oulusta MM-paikan saavuttivat Mika Gröhn, Kai Panula, Tuomo Kemppainen, Jouni Kumpula ja Mikko Laitinen. Espoosta paikan nappasivat Joni Ahola, Jari Teittinen ja Juha Erkinmikko.
Lappeenrannan MM-karsinnoista jatkoon selvisivät kotiseuran Pasi Narvola ja Joensuun Kaisakerhoa edustavat Jari Taunila ja Eerik Häkämies. Raumalta jatkoon puolestaan pelasivat Biljard Club Rauman Jani Lätti, Turun Sami Jokinen ja Aku Nordblom sekä järjestävän seuran Rauman Kauppaseuran Martti Ajomo.
Kesäkuussa ensimmäiset MM-paikat saavuttivat Kokkolan karsinnoista Mikko Oinonen ja Kari Mäkinen. Vastaavaan temppuun Hyvinkäällä pystyivät Ilkka Korhonen ja Petri Makkonen
Rovaniemen Eemeli Laurinolli teki uskomattoman nousun uudeksi kaisan Suomenmestariksi, kun hän kukisti nelinkertaisen mestarin Kuopion Arto Tuhkasen 2-1 erälukemin 23-60, 60-56 ja 60-18.
64 pelaajaa osallistui heti alkuun MM-karsintoihin ja kahdeksan pelaajaa saavutti paikan syksyn MM-kisoihin jotka pelataan Rovaniemellä 19.-22.9.2019. Rovaniemellä paikan sai viisi pelaajaa ja Helsingissä kolme pelaajaa. Kotkassa järjestettävät karsinnat peruuntuivat
Torstaina 16.5. avattiin uusi Biljardisuomen sivusto jonka tarkoituksena on olla aktiivinen ja keskitetty biljardiaiheinen mediasivusto. Tutustukaa sivuihin, tykätkää sivustosta somessa ja muistakaa käyttää omissa biljardiaiheisissa julkaisuissanne #biljardisuomi
Kaisakausi huipentui Tampereella jossa Timo Muhonen nappasi kauden avausvoiton kukistamalla finaalissa Kuopion Arto Tuhkasen. Kotikaupungin iloksi Tampereen Ilkka Korhonen nappasi kolmannen sijan.
Hyvinkäällä 16 naista pelasi Kaisa SM-mitaleista tänä vuonna ja mitaleille pelasivat Mari Haapanen, Riikka Saaranen ja Riikka Väyrynen joka nappasi SM-pronssia. Mari Haapanen ja Riikka Saaranen pelaavat finaalin Kulttuuritalolla toukokuun viimeisenä viikonloppuna.
Oulun TBO:lla pelattiin tämän vuoden Kaisan SM-alkukilpailu ja Kulttuuritalon himoitut "talopaikat" voittivat Kuopion Arto Tuhkanen, Rovaniemen Eemeli Laurinolli, Oulun Matti Väyrynen ja Kokkolan Tero Kiviaho. SM-finaalit pelataan lauantaina 25.5.2019 ja semifinaaliparit ovat Laurinolli - Väyrynen (aamupäivä) ja Kiviaho - Tuhkanen (iltapäivä)
Kokkolan ykkösnyrkki Tero Kiviaho iski parhaiten Tornion Aprillikisoissa viikonloppuna ja nappasi mestaruuden nimiinsä. Finaalissa Kiviaho voitti Oulun Henri Mäen lukemin 60-48. Kolmanneksi kisoissa pelasi Rovaniemen Eemeli Laurinolli. Viikon päästä pelataan kaisan SM-alkukilpailu Oulussa.